Toyota Kata

Learning, improving and developing superior performance

Overlad ikke fremtidig succes til tilfældighederne.

Bliv coachet, trænet og vejledt af en internationalt certificeret KATA Coach, eksperte for system tænkning og medarrangør af Europas største kongres for praktisk videnskabelig tænkning.

Hvad venter du på? Fremtiden er nu.

Let us face some facts

I en verden med stigende kompleksitet og konstant forandring står vi alle over for en kritisk udfordring:

Hvordan kan vi innovere, løse stadig mere komplekse problemer og maksimere vores evne til at lære uden at lade vores forhastede konklusioner og frygt for at gå nye veje komme ind i vejen?

Svaret finder du når du øver dig i

TOYOTA KATA

Få en metafærdighed, som lader dig, dit team eller din virksomhed overvinde selv de sværeste forhindringer

Tilpas dig hurtigere til nye, ukendte situationer, og håndter pludselige ændringer med større selvtillid

Tilegne dig de færdigheder og den viden, der er nødvendig for dig, uden at bruge penge på dyre kurser og certifikater

Skab et motiverende og støttende arbejdsmiljø, der øger produktiviteten, tilfredsheden og fremmer innovationer

Få din virksomhed til at danne en kultur, som er reflekterende, konstruktiv, udviklende og agil

Hvis man permanent vil løse problemer og tage nye udfordringer op, kan man ikke forlade sig på forældede midler, metoder og værktøjer.

“Problemer er årsager til problemløsning, og hver ny problemløsning skaber nye uventede problemer.”

Ikke alene virker mange af de dyre midler, værktøjer og metoder ikke på dine individuelle problemer og udfordringer, de mister endda mere og mere af deres effektivitet over tid.

Og hvad gør du så? Hvordan kan du klare at mestre dine individuelle problemer og udfordringer med noget, der passer til dig?

Til det har du brug for en metafærdighed, der giver dig mulighed for at teste og udvikle dine egne midler, metoder og værktøjer – og det er, hvad praktisk videnskabelig tænkning handler om.

Det er praktisk, fordi det fungerer på et metaniveau i ethvert miljø, og det er praktisk, fordi du kan anvende det på dine udfordringer til enhver tid, uanset om det er på arbejdet eller i dit privatliv.

TOYOTA KATA er en lettilgængelig øvelsesrutine som er kun baseret på fire videnskabelige læringstrin og derfor kan læres af alle

Det er en måde at lære dig selv alt på, når du har brug for det, en ægte meta-færdighed til at nå særligt udfordrende mål

En psykologisk tryg ramme for at skabe et motivierende læringsmiljø og en udviklingsmotor for enhver virksomhed

TOYOTA KATA er knøglen for allem dem, som ikke kun vil tale om Lean og Agile, men ønsker at opleve tilpasningsevne og kreativitet for bæredygtig succes

Gør en ende på dyre certifikater og forretningsteatre!

Træn i stedet dine hjernemuskler og skab det, der passer til dig.

“Jeg prøvede så mange metoder og værktøjer, men intet passede til vores arbejdsmiljø. Med Kata udvikler vi bare vores egne måder, og folk har det endda sjovt med det, fordi de er involveret i udviklingen.”

“Som leder forventede folk, at jeg vidste alt. De troede, at jeg havde alle svarene og kunne løse alle problemer for dem. Siden vi øvede Kata sammen, har jeg følt mig tryg ved at sige: Jeg ved det ikke, lad os finde ud af det sammen. Det er meget befriende.”

“Ved at anvende Kata og øve os hver dag sammen, fik vi mulighed for ikke at være bange for at lære i vores virksomhed. Faktisk begyndte vi at respektere hinanden meget mere for vores individuelle kompetencer og vidensgrænser. “

“Først tænkte jeg: Fedt, endnu et værktøj, der ikke virker. Men efter et par uger slog det mig pludselig. Jeg måtte indse at jeg gjorde noget fundamentalt anderledes. Jeg lærte at tænke helt anderledes og i dag er jeg meget mere afslappet når der ligepludselige sker ændringer i det daglige. Selv mine børn var overraskede over, at jeg var blevet mere rolig og fattet. Nu træner vi endda Kata derhjemme.”

“Mit mål var aldrig at blive en bedre leder eller holdspiller. Men jeg har ændret mig. Alt har ændret sig i vores produktion. I begyndelsen var der altid denne aggressive atmosfære, stress og pres. I dag er vores kommunikation meget mere afslappet, og vores diskussioner, selv i vores hektiske hverdag, er nu konstruktive. Det var utænkeligt før.”

“Jeg siger det, som det er. Toyota Kata har udfordret hele vores opfattelse af, hvad vi troede, vi vidste om Lean og Agile. Hvis jeg kunne starte forfra, ville jeg først praktisere videnskabelig tænkning med Kata og højst lade mig inspirere af andre ting.”

Hvis det skal være godt og bæredygtigt, skal du engagere ekspert.

Dominik er den eneste læringsekspert i Danmark, der er internationalt certificeret i Lean Management, Toyota Kata, Systems Thinking og Complexity Management på samme tid.

Han er blevet trænet, uddannet og certificeret af bl.a. Tilo Schwarz, Mike Rother, Triglaw Ltd, People Centred Excellence UK, Formwelten Institute og er i øjeblikket i gang med en akkrediteringsproces for sine ydelser.

Dertil kommer mere end 20 års international og tværfaglig erhvervserfaring inden for forskellige brancher. Over 10.000 timers praksis inden for procesdesign og -forbedring samt forskellige lederuddannelser.

Dominik er også medarrangør af Europas største konference om praktisk videnskabelig tænkning, er en del af det internationale Kata School netværk og fungerer som læringsekspert under Larnaca-konferencerne.

Han taler både håndværkets og erhvervslivets sprog.

Ingen magi,
blot videnskabeligt!

"Toyota's produktionssystem er bygget på den videnskabelige tankegang. Når vi spørger os hvordan vi skal reagere på et problem så er svaret ikke med det ene aller andet værktøj. Vi starter småt og lærer gennem forsøg og fejl, videnskabeligt."

Tror du virkelig, at videnskabelig tænkning er noget, som kun Toyota kan gøre, og som kun store virksomheder har råd til?

Tænk dig om igen!

Videnskab er fundamentet for vores samfund, for uden den nysgerrighed, der inspirerer os til at forfølge de store spørgsmål, ville der ganske enkelt ikke være nogen innovationer.

Virksomheder som Toyota, Kawasaki, Honda, Canon, Sharp, selv brødrene Wright og Carl Zeiss startede alle som små virksomheder med få penge.

Det eneste, de havde, var nysgerrighed og mod til at tage de risici, der er nødvendige for at innovere. Modet til at eksperimentere i små skridt og blive klogere undervejs.

Nu spørger jeg dig: vil du også være i stand til det?

Toyota Kata

Skræddersyet til din behov

Level 0

Awareness

3 timers intro

Perfekt til skoler og elever

2 dags intro

En grundig introduktion

4 ugers forløb

On Demand

Level 1

Learning by doing