Mobilizing Ideas

28 34 19 83

Toyota Kata

Til  NEXT-GEN  ledere, systemtænkere, livslangt lærende og dem, der streber efter ekstraordinære resultater.

Jeg hjælper dig, dit team og din virksomhed med at udvikle en meta-færdighed, der vil gøre jer i stand til at overvinde selv de tungeste udfordringer.

28 34 19 83

Let's face some facts

I en tid med hurtige forandringer og uforudsigelighed er det ikke længere tilstrækkeligt at forlade sig på forældede strategier og tankemodeller. Vores konventionelle tilgange, som stammer fra en tid, hvor fremtiden blev betragtet som velordnet og forudsigelig, kan ofte ikke modstå nutidens kompleksitet.

Derfor har vi mere end nogensinde brug for meta-færdigheder, der gør os og andre bedre til at genkende komplekse forhold, tilpasse os hurtigere og udvikle mere kreative løsninger på nye problemer. Uden disse færdigheder risikerer vi at miste kontakten med den verden, der udvikler sig. Men der er en måde at møde disse udfordringer på: Toyota Kata.

Som en levet træningsrutine fremmer den udviklingen af netop disse essentielle meta-færdigheder. Den styrker vores fleksibilitet, smidighed og stræben efter livslang læring, hvilket betyder, at vi altid er klar til at møde nuværende og fremtidige udfordringer.

Meta-færdighed: en særlig kompetence, der gør dig i stand til at håndtere dine egne og andres kompetencer i større grad og derudover udvikle en universel problemløsningsevne.

Få en meta-færdighed, som lader dig, dit team eller din virksomhed overvinde selv de mest udfordrende forhindringer

Tilpas dig hurtigere til nye, ukendte situationer, og håndter pludselige ændringer med større selvtillid

Få tidssvarende færdigheder og viden og spar en masse penge og tid i fremtiden på dyre kurser, certifikater, bøger og videoer

Skab et motiverende og støttende arbejdsmiljø, der øger produktiviteten, tilfredsheden og fremmer innovationer

Skab en lærende organisationskultur, som handler reflekterende, er konstruktiv i håndteringen af nye udfordringer, forbedrer sig løbende og forbliver agil

Videnskab: drivskraft for udvikling af samfundet

Nysgerrighed, opfindsomhed, problemløsningsevner og videnskab danner grundlaget for vores civilisatoriske udvikling. De får os til at overvinde grænserne for det kendte. Forestil dig vores nutid uden opdagelsen af elektricitet og elektromagnetisme – det er svært at forestille sig, ikke?

Innovation opstår altid ud over det kendte. Ikke engang de bedste stearinlysmagere kunne have forestillet sig lyspærer dengang. Og virksomheder som Apple, Amazon eller Toyota? De startede med beskedne eksperimenter og blev ikoner inden for deres områder.

Nøglen til deres succes? En konstant stræben efter viden kombineret med innovative problemløsningsevner og det uundværlige mod til at gå nye veje – præcis som vi lærer at gøre med Toyota Kata.

 

Ingen magisk opskriftsløsning, blot videnskabeligt!

Innovation og kontinuerlig læring og forbedring er ikke et resultat af magiske omstændigheder. Det kan gøres af alle, der er villige til at lægge deres fordomme bag sig, skille sig af med forældede værktøjsløsninger og bryde med status quo.

“Toyota er bygget på den videnskabelige tankegang. Når vi spørger os hvordan vi skal reagere på et problem så er svaret ikke med det ene aller andet værktøj fra værktøjskassen. Vi starter småt og lærer gennem forsøg og at tage fejl, videnskabeligt.”

Hajime Oba – afdøde direktør Toyota Production System Support Center, Inc.

TOYOTA KATA er en lettilgængelig øvelsesrutine som er baseret på kun fire videnskabelige læringstrin og derfor kan læres af alle

Den giver dig en måde at lære dig selv alt på, når du har brug for det. En ægte meta-færdighed til at nå særligt udfordrende mål

TOYOTA KATA sørger for en psykologisk tryg ramme og skaber et motivierende læringsmiljø 

Nøglen for alle dem, der ikke kun vil tale om Lean, Agile og lærende organisationer, men ønsker at opleve støre tilpasningsevne og kreativitet for bæredygtig succes

Vi lærer, vokser og udvikler os sammen

Begejstring for læring er ikke kun en vigtig del af mit arbejde, men også en berigelse af mit liv. Det er det, der skubber vidensgrænserne for nye muligheder.

Som læringsentusiast har jeg ikke kun studeret læringsteorier og neurovidenskabelige resultater i mange år, men har også lært at kombinere denne entusiasme med mine internationale certificerede uddannelser som Kata Coach, i Lean management, complexity management, systemisk kommunikation og systemtænkning.

Som din læringsfacilitator, coach og træner i videnskabelig tænkning, en af de vigtigste meta-færdigheder i dag, støtter jeg dig på din læringsrejse. Sammen udforsker vi nye perspektiver, uddyber eksisterende viden og udvikler færdigheder, der styrker dig og dine teams og fører til kontinuerlig udvikling.

3 Timers Intro

Online eller Onsite

Start med en forrygende introduktion til metafærdighedernes verden. Lær om den videnskabelige tankegang i KATA, og åbn døren til ny tænkning og handling.

Improvement Kata

4 ugers forløb - Online eller Onsite

Uanset om du er en Next-Gen leder eller en lærende: Begynd din rejse ind i dybden af videnskabelig tænkning. Overvind udfordringer og opdag nye muligheder med KATA.

Coaching Kata

4 ugers forløb - Online eller Onsite

Uddyb din viden og dine færdigheder. Med Coaching Kata vil du forberede dig til at fremstå som en inspirerende leder af den næste generation og til at inspirere andre.

Kata Dojo

8 ugers forløb - Online eller Onsite

Masterclass i videnskabelige coachingfærdigheder. Fordyb dig i en verden af kontinuerlig udvikling, og form fremtidssikrede, selvlærende virksomheder.

Management Kata

Kun på forespørgsel

En premium-tilgang, der ændrer alt. Forankre den praktiske videnskabelige tankegang i din organisation. Sammen vil vi skabe en lærende virksomhed, der er klar til fremtiden.

3 timers Intro

Start med en forrygende introduktion til metafærdighedernes verden. Lær om den videnskabelige tankegang i KATA, og åbn døren til ny tænkning og handling.

Learning by doing!

Traditionelle læringsmetoder har for længst mistet deres effekt, og derfor tilbyder jeg i mine workshops en dynamisk og moderne kombination af teori, der opfordrer til refleksion, og øvelser, der kan omsættes til praksis med det samme.

I min 3-timers introduktion til Toyota Kata tager jeg på legende vis deltagerne med på en læringsrejse ind i en verden af praktisk videnskabelig tænkning.

Hvad er resultatet? En læringsoplevelse, der opmuntrer deltagerne til at reflektere bedre og afprøve nye ideer, og som inspirerer dem til at fortsætte rejsen derhjemme og på arbejdet.

Hvis du er på udkig efter reel forandring i retning af mere agilitet, tilpasningsevne og innovativ problemløsning og leder efter et alternativ til metoderne og værktøjsgalskaben, vil du helt sikkert finde det her.

Og hvis du selv vil opleve styrkerne ved den praktiske videnskabelige tankegang som en meta-færdighed, for en kontinuerlig forbedringskultur og for næste generations ledere, kan du blive klogere på det i denne interaktive intro-workshop.

Kontakt mig for at høre mere om denne transformative intro, og bliv en katalysator for bæredygtig forandring!

28 34 19 83

Oplev meta-færdigheden af praktisk videnskabelig tænkning, og gå ud over dine vidensgrænser. Mit eksklusive 4-ugers forløb giver dig en unik mulighed for at udvide dine færdigheder, vække din kreativitet til live igen og gribe dine udfordringer an på en videnskabelig måde.

I løbet af disse 4 uger:

Lærer du meta-færdigheden af praktisk videnskabelig tænkning baseret på din individuelle udfordring at kende

Udvider du dine problemløsningsevner ved at lære at genkende og analysere systemiske relationer på en ny måde

Udvikler du en mere agil adfærd og øger samtidig din fleksibilitet, mens du flytter dine vidensgrænser længere og længere ud

Får du et indblik i, hvad der gør Kata så anderledes i forhold til næste generations lærende virksomheder

Grib din mulighed for at opnå ekstraordinære resultater og opbygge et solidt fundament for yderligere professionel og personlig succes i en stadig mere kompleks verden.

28 34 19 83

Improvement Kata

Uanset om du er en Next-Gen leder eller en lærende: Begynd din rejse ind i dybden af videnskabelig tænkning. Overvind udfordringer og opdag nye muligheder med KATA.

Kontakt mig, så går vi i gang med det samme.

Hvad er det, du forestiller dig at opnå, som du ikke er i stand til at gøre i dag, og som du ikke ved, hvordan du skal gribe an? Sammen sikrer vi, at du lærer, hvordan du kommer tættere på det, du gerne vil opnå, trin for trin, dag for dag, videnskabeligt.

28 34 19 83

Coaching Kata

Uddyb din viden og dine færdigheder. Med Coaching Kata vil du forberede dig til at fremstå som en inspirerende leder af den næste generation og til at inspirere andre.

Er du klar til det næste skridt, klar til at blive en Next-Gen leder og forretningsudvikler? Så er Coaching Kata det næste logiske skridt!

I en tid med kompleksitet og usikkerhed giver Coaching Kata en klar orientering. Lær at coache videnskabeligt for at bevæge dig selv og andre mere selvsikkert gennem konstant forandring og møde nye udfordringer på en kreativ måde.

I løbet af disse 4 uger:

Lærer du de essentielle teknikker, der hjælper dig med at coache og lede andre effektivt i tider med stigende kompleksitet

Får du værdifuld feedback og konkrete tips til at forbedre dine coachingfærdigheder efter hver coachingcyklus

Hjælper jeg dig med at få en dybere forståelse af sammenhængen og den kreative kraft af praktisk videnskabelig tænkning

Får du et indblik i, hvad der gør Kata så anderledes i forhold til næste generations lærende virksomheder

Med Coaching Kata fremmer du motiveret læring, kontinuerlig forbedring og dybtgående udvikling i et miljø, der fremmer evolution. Vent ikke længere, start nu.

28 34 19 83

Velkommen til Kata Dojo – den næste byggesten til at udvikle en agil og lærende organisation på næste niveau. Dojoen tilbyder ledere og teams en unik mulighed for at udvide deres færdigheder og tage deres organisation til det næste niveau. Her kan du lære og udvikle dig og andre i et psykologisk sikkert miljø, dele udfordringer og vokse sammen.

Dojoen fremmer systemisk og praktisk-videnskabelig tænkning for at skabe en agil og lærende organisation

Ledere får mulighed for at videreudvikle deres videnskabelige coachingfærdigheder på en målrettet måde og for at forbedre deres organisation på en bæredygtig måde

Dojoen er et psykologisk trygt rum for alle, hvilket betyder, at lederne kan dele deres erfaringer i Dojoen og i fællesskab udvikle og præ-teste nye ideér i Dojoen.

Klatre til det næste niveau i organisationsudvikling og forbedre dine færdigheder i Kata Dojo.

28 34 19 83

Kata Dojo

Masterclass i videnskabelige coachingfærdigheder. Fordyb dig i en verden af kontinuerlig udvikling, og form fremtidssikrede, selvlærende virksomheder.

Management Kata

Værktøjer og metoder er altid problemspecifikke løsninger og derfor uegnede til en uforudsigelig fremtid, hvorimod meta-færdigheder og expectionelle ledelsessystemer er tidløse, løsningsneutrale og derfor passer til alle og den komplekse hverdag.

Management Kata er et målrettet koncept til at skabe et strategisk smart og taktisk inkluderende lærings- og arbejdsmiljø. Et miljø, hvor alle føler sig involveret og udfordret, nyder at lære dagligt nyt og bliver derfor motivered til at abejde kreativt og nysgerrigt i fælleskab mod langsigtede mål.

Skab moderne rammer hvor alle føler sig engagerede og hvor alle arbejder selvorganiseret omkring og frem mod kundecentrede mål

Etabler et motiverende lærings- og arbejdsmiljø for ledere, teams og medarbejdere som øger jeres tilpasningsenver og hvor der opnåes kontinuerligt bedre resultater

Hjælp din virksomhed samt fremtidens generationer idet du sørger for at alle kan udvikle en meta-færdighed til at drive innovation og løse dagens samt fremtidens komplekse udfordringer

Hvis du er klar til at smøge ærmerne op og er seriøs omkring bæredygtig transformation og en lærende, agil og selvforbedrende organisation, så kontakt mig med det samme.

Efter en indledende samtale og en syntese af din virksomhed, vil vi i fællesskab etablere et skræddersyet koncept, som din virksomhed vil kunne tage hul på en succesfuld læringsrejse.

28 34 19 83

Fremtiden er nu -
hvad venter du på?

Vi lever i en æra med rivende forandringer, som i stigende grad overvælder traditionelle færdigheder. For nogle kan fremtidens uforudsigelighed virke skræmmende, og for nogle føles forhindringerne uoverstigelige. Men er de virkelig det?

Nu er det på tide at forstå de stadig mere komplekse problemer som en læringsudfordring for os selv og at tage udfordringen op. Lad os sammen lære en meta-færdighed, der gør os i stand til at forblive agile, mens vi mestrer stadig større udfordringer.

Fremtiden starter i dag. Så hvad venter du på? Hvilke forhindringer står mellem dig og dine udfordringer? Jeg er her for at støtte dig og din virksomhed på denne rejse. Sammen vil vi lære og mestre de meta-færdigheder, der er nødvendige for at overvinde enhver fremtidig udfordring.

Lad os starte med den praktiske videnskabelige tankegang!
Lad os begynde med Toyota Kata.

28 34 19 83

KATA FAQ

Toyota Kata er en bevidst og let at praktisere øvelsesrutine, der fører til meta-færdighed af praktisk videnskabelig tænkning, udviklet af Mike Rother. Mike fulgte erfarne Toyota-ledere i flere år og observerede, hvordan de formåede at coache en hel organisation til at blive en konsekvent lærende, succesfuld virksomhed.

KATA er et japansk ord for “en måde at gøre noget på”. I traditionel kampkunst er KATA mønstre af øvelser, der videregives fra læremesteren til elev. Fokus er først på en bestemt procedure, der internaliseres, og derefter tænkes der mere over, hvordan vi gør noget, hvad vi gør det for, hvorfor vi gør det, og hvor det fører hen.

Starter Kata er enkle, foruddefinerede og strukturerede øvelser, som vi bruger i begyndelsen til at fremme en mere videnskabelig tankegang gennem bevidst praksis. Starter KATA hjælper os med at gøre os fortrolige med denne nye måde at gøre tingene på og kan gøre det muligt for teams og organisationer – selv uden forudgående kendskab til videnskabelig tænkning eller løbende forbedringer – at udvikle en fælles måde at tænke, tale og handle på.

Improvement Kata er kernen i den praktiske videnskabelige model af Toyota Kata. Det er en model for en systematisk videnskabelig tilgang til at nærme sig en vision, strategiske mål og udfordringer. Modellen består af fire overordnede trin: Forståelse af målet eller retningen, undersøgelse af den nuværende tilstand, definition af den næste måltilstand og iteration og tilpasning til forhindringer på vej mod den næste måltilstand.

Coaching Kata er den anden rutine i Toyota Kata. Det er en struktur, der hjælper virksomhedsledere, teamledere og lærere med at støtte og coache medarbejdere, kolleger og elever i at anvende improvement kata modellen. Coaching Kata består af målrettede, men åbne spørgsmål, der hjælper de lærende med at reflektere over deres udfordringer og udvikle innovative og individuelle løsninger.

Toyota Kata er den mest enkle læringsrutine, der ikke kun skaber kontinuerlig læring og forbedring for den enkelte og organisationen, men også fører til den nødvendige agilitet, fleksibilitet og tilpasningsevne i nutidens kompleksitet. Den fremmer desuden et klart og psykologisk sikkert læringsmiljø, hvor alle kan tilegne sig metafærdighederne i praktisk videnskabelig tænkning. Den hjælper med at finde innovative løsninger på uløste problemer og udfordringer og understøtter også læring på det individuelle og organisatoriske niveau. Kontinuerlig praksis i virksomhedsmiljøer fører ligeledes til en lærende organisation, hvor alle deler fælles mål.

Hvert trin i improvement kata-modellen svarer til det mønster, vi følger i professionel videnskab. Den største forskel er dog, at professionel videnskab handler mere om at beskæftige sig med ting, der allerede eksisterer, mens improvement kata handler mere om at finde innovative løsninger på udfordringer. Det sidste gør det helt anvendeligt i hverdagen og derfor praktisk.

Toyota Kata er hverken en Lean-metode eller et værktøj, men en praksisrutine, der udvikler en meta-færdighed: den praktiske videnskabelige tankegang. Ved at øve sig i Improvement og Coaching KATA lærer virksomheder, teams og enkeltpersoner at håndtere komplekse problemer og udfordringer gennem iterativ eksperimentering og konstant at søge nye løsninger i stedet for blot at anvende bestemte værktøjer eller processer. Det skaber bl.a. en kultur med løbende forbedringer, en lærende organisation og evnen til at lære bevidst hele livet igennem, baseret på videnskabelig tænkning.

Uanset hvordan vi ser på det, har både Lean og Agile deres historiske rødder i både japansk monozukuri (kunsten, videnskaben og håndværket i at fremstille ting) og den systemtænkning, der opstod i slutningen af 1940’erne, drevet af blandt andet kybernetik og operationsforskning. Underliggende er evnen til at syntetisere, dvs. at tænke videnskabeligt i indbyrdes sammenhænge og handle derefter. Sammen med evnen til at håndtere kompleksitet er det en evne, som vi desværre har mistet på grund af komplekse tilpasningsmekanismer i det industrialiserede samfund, og som vi kan vække til live igen med Toyota Kata.

 

Væk fra simpel værktøjstænkning, hen mod innovation!


Som Hajime Oba fra Toyota så rammende udtrykte det: “Toyota er bygget på den videnskabelige tankegang Når vi spørger os hvordan vi skal reagere på et problem så er svaret ikke med det ene aller andet værktøj. Vi starter småt og lærer gennem forsøg og at tage fejl, videnskabeligt.”

I den dynamiske og komplekse verden, som bl.a. Cynefin-modellen repræsenterer for os, spiller den praktiske videnskabelige tankegang en central rolle. Den gør os i stand til at reagere effektivt på uforudsigelige forandringer, løbende uddybe vores forståelse og finde nye, kreative løsninger. I en tid, hvor kompleksitet og usikkerhed er blevet normen, bliver den praktisk videnskabelige tankegang en uundværlig meta-færdighed.

Vi mennesker er forudindtagede væsener, der reagerer med automatiseret adfærd over for alt, hvad der ligger uden for vores vidensgrænser og komfortzone. Men hvis vi virkelig ønsker at lære noget nyt, noget, der udfordrer os på kort sigt, men viser sig at være en uvurderlig færdighed på længere sigt, så har vi brug for nogen, der hjælper os med at udvikle disse færdigheder på en bæredygtig måde.

Nej, det kan man ikke. For virkelig at kunne coache noget, skal man først selv kunne mestre det grundlæggende. Det skal selvfølgelig ikke forhindre os i at afprøve coaching i den praktiske videnskabelige tankegang så hurtigt som muligt. Men vi har en tendens til hurtigt at overvurdere vores evner, hvilket fører ved Toyota KATA, at den praktisk videnskabelige tankegang ikke fører til en bæredygtig meta-færdighed eller til en lærende organisation, men til at man tænker i værktøjer for at opnå hurtige og kortsigtede efficiensgevinster. Hvis det skal være godt og bæredygtigt, skal du først internalisere det grundlæggende med hjælp fra en læringsekspert.

28 34 19 83