Mobilizing Ideas

28 34 19 83

80 percente is not enough

Hvorfor 80% er ikke (længere) godt nok

Kan du genkende, når dine overordnede gentagne gange understreger, hvor vigtigt det er, at gennemføre og levere hurtigt?

“80 % er nok for os. Koncentrer dig om at få arbejdet gjort – nøgleord er eksekvering!”

Hvor ofte tror du, at pres som dette har ført til løsninger, der har kostet mere, end hvis ledere og nørder, der kan tænke og arbejde flerdimensionelt, havde udført deres arbejde uforstyrret?

Jeg forventer, at flere og flere virksomheder vil snuble i den nærmeste fremtid, hvis de ikke igen lærer, hvor vigtig kvalitet er for klimavenlige produkter og tjenesteydelser, og hvis de ikke fremmer innovation og gør den effektiv.

Gør dig klogt om systemiske perspektiver

Virksomhederne gør især klogt i at engagere sig med folk nu, hvis løsninger søger at integrere så mange systemiske perspektiver som muligt for at øge den samlede ydelse og kvalitet af disse.

Tipp >> Læs mere om systemiske perspektiver i artiklen:

Hvad er kompleksitet og kompleksitetsmanagement

Vi løfter os og udvikler os yderligere, hvis vi stopper med forbedring og erstatter løsning, resolution og absolution med opløsning – ved at øge kreativiteten gennem design frem for at gentage de samme mønstre gentagne gange.

Men hvis man fortsat prioriterer omsætning på kort og mellemlang sigt i stedet for læringsmål, hvis man fortsat foretrækker gennemprøvede mønstre, som f.eks. kun at overlade ledelsen til dem med mest erfaring, kvæler virksomhederne innovationen.

I værste fald eliminerer de det, der overhovedet gør deres overlevelse mulig. Og derfor må virksomhederne forstå, at innovationer ikke kan tvinges frem. De opstår uden kultiveret erfaring og kun, når mønstre bliver bøjet og brudt.

Det var ikke erfarne lysmagere, der bragte os glødepærer, men opfindere, kunstnere – nysgerrige og gode observatører: de var autodidakte, der var i stand til at arbejde på kanten af desperation, på grænserne, hvor andre for længst har givet op. Det var altid dem, der med deres crew muliggjorde gennembrud.

Kontakt

Jeg hjælper dig, dit team og din virksomhed gerne med at fjerne unødvendige hindringer i flowet og med at støtte den videre udvikling af dit team og din virksomhed gennem praktisk system- og videnskabelig tænkning.

Kan du lide denne artikel? Del den.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Flere relaterede indlæg

Systemtænkning

Metafærdigheder: Nøglekompetencer for fremtidens udvikling

Systemtænkning

Metafærdigheder: Vores vej ud af evolutionær stilstand?

Systemtænkning

Er der virkelig Mangel på kvalificeret Arbejdskraft?

Seneste

Systemtænkning

Metafærdigheder: Nøglekompetencer for fremtidens udvikling

Systemtænkning

Metafærdigheder: Vores vej ud af evolutionær stilstand?

Toyota Kata

Slip udviklingen løs med Toyota Kata

28 34 19 83