»

About

“Et gram information er mere værd end et pund data. Et gram viden er mere værd end et pund information. Et gram forståelse er mere værd end et pund viden. Et gram visdom er mere værd end et pund forståelse.”- Russell Ackoff

Jeg er ikke interesseret i, hvad andre tror. Tro er noget personligt og hører hjemme.

Jeg er interesseret i, hvad der virker på lang sigt, og hvad der hjælper i dag, så samfundet og virksomhederne kan udvikle sig yderligere.

Vi bliver ikke bedre af at tro. Men gennem bedre tænkning.

Bedre tænkning fører altid til bedre processer og omvendt. Bedre processer betyder bedre resultater, og det er det, jeg taler om.

0 +
Produkt Introduktioner
0 +
Business Process Analyser
0 +
Forbedringsprojekter
0 h
Proces Observationer

“Dominik er usædvanlig: Han er ikke interesseret i, hvad folk tror, men kun i, hvad der virkelig virker. Hvor man ellers har brug for et helt team, præsenterer Dominik Ortelt helt alene hele universer af fornuftige og velfungerende idéer, planer og programmer.” – Gitta Peyn

20 års erfaring

Jeg taler
kunstens, videnskabens og håndværkets sprog

Fra gastronomi til fiskeri, fra produktions- og maskinteknik til forandrings- og leanledelse, fra organisationsdesign og strategiudvikling til international konsulentarbejde og forfatter i et tysk systemvidenskabeligt forlag. Jeg ved, hvordan man skaber langsigtede forandringer og hvordan man kan håndtere kompleksitet.

Brug for støtte?

»

Lynhurtig evaluering af forbedringspotentialer

Strategi • Organisationssystem • Supplychain • Værdistrøm • Arbejdsmiljø • Sikkerhed

»

Omgående implementering af et motiverende innovativt læringsmiljø

Toyota Kata, Lean, Tavlemøde strukturer, Retrospektiv læring

»

Systemobservation

Årsagerne for demotivation, dysfunktionel kommunikation og kortlægning af adfærdsmønstre

»

Perspektivering

Detektering af blinde vinkler i tanker, idéer, planer, strategier og kommunikation

»

Mobiliserende idéer og projekter

Kreativitet kender ingen grænser, jeg leverer unikke løsninger samt inspirerende kurser og foredrag

Ring til mig for en uforpligtende indledende samtale

28 34 19 83

Det siger andre

Ring til mig for en uforpligtende indledende samtale

28 34 19 83

Ma – Fr 10:00 – 17:00

Funktioner af virksomheder for samfundet

Udvikling Og Udannelse

Der er intet andet sted i samfundet, hvor flertallet af dets medlemmer tilbringer mere tid end på arbejdspladsen – det største uddannelsessted i verden. 

Med de rette rammer, der gøre det muligt for medarbejderene at lære og praktisere videnskabelig og systemisk tænking på arbejdspladen, genererer vi en win-win situation – både for virksomheder og samfundet.

Bæredygtige Produkter

At arbejde med bæredygtighed betyder at bygge systemisk og videnskabelige kompetancer op som er grundlæggende for udvikling af nye produkter og ydelser med langsigted samfundsmæssig merværdi.

Kun en klar forstand, der er i stand til at gennemskue systemiske sammenhænge og konsekvenser, kan skabe reel merværdi.

Fordeling af velstand

Den eneste samfundsform, som vi har lært at håndtere med henblik på at fordele velstanden, er produktionsformen. Når samfundets medlemmer producerer for samfundet, fordeler det velstanden gennem lønarbejde og skatter.

En god løn øger fællesskabets likviditet og dermed fordelingseffekten. Derfor skal vi prioritere at skabe en god og social retfærdig indkomst for alle så vi styrker et demokratisk samfund, hvor alle fortjener et værdigt og godt liv.

System Blog

På min systemblog offentliggør jeg regelmæssigt indlæg, videnskabelige artikler og nyttige tips om emner som organisationsdesign, systemtænkning, praktisk systemteori, rødderne til lean-tænkning, ledelse og kompleksitetsstyring.

All
Monozukuri
Organisationsdesign
Systemtænkning
1 2 3